Dessa bakelser kallas "Ekler".Recepten kom från Frankrike,från 1800-talet.Ordet "Ekler" betyder "Blixt". "Ekler" är jättepopuler i Ryssland,man får köpa dem i varje konditori.
Ingridienser:
1) 3 dl vatten;
2) 100 g margarin;
3) 2 dl vetemjöl;
4) 3 ägg;
Fyllning:
1)1 st. kondenserad söt mjölk( förpakning är metall burk);
2)100 g osaltad smör;
Gör så här:
Koka upp vattnet med margarin i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjöl, rör om jättesnabt. Låt smeten svalna till rumstemperatur.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om kraftigt.
Lägga smeten med en sked på bakplåt.(Glöm inte bakpapper).Mellanrum måste vara ca 6 cm, eftersom bakelser ska höja sig i ugnen.
Grädda bakelser mitt i ugnen i 200-225 grader ca 25 min.
Kräm(fyllning) gör så här:
Vispa smör och kondenserad mjölk, fylla in bakelser.
Smaklig måltid!
3 kommentarer:
Tack, för recipet.
Det var jättegott
Tack!för recept.
Men jag inte jag kan göra själv.
tack så mycket för receptet! Jag ska prova att göra dem!
Skicka en kommentar